Corrosiewering balkonleuningen

Dat uw aluminium balkon- of gaanderijleuningen een adequate corrosiewering nodig heeft om de tand des tijds te doorstaan op een veilige en esthetische manier, dat staat buiten kijf.

Dat vereist een ketting van kwaliteit, van specificatie (lastenboek), over productie en conservering tot en met de uiteindelijke plaatsing.  Die kwaliteit komt er niet van zelf.  Ook mag men niet vergeten dat alles de nodige onderhoud vergt.

Belangrijk is een éénduidige specificatie van de vereiste kwaliteit in functie van de blootstelling en/of belastingen.  “We willen kwaliteit binnenland, of, het is een kusttoepassing”, dat is vragen om problemen.  Een verwijzing naar een norm of richtlijn of label, dat is al iets anders. Bijvoorbeeld : “De aluminium leuning wordt voorzien van een satijnglans natuurkleurige anodisatie die voldoet aan klasse 25 van de Qualanodrichtlijn”, geeft de aannemer/anodiseur weinig marge tot freelancen.

Vergeet ook niet dat de zaak nog moet verankerd, bevestigd worden.  Dit gebeurt in eerste in stantie met oog voor de stabiliteit van de leuning maar in tweede instantie is corrosiewering ook aan de orde.  Niemand wil vroegtijdige roest van de bolkopmoer, rondsel of andere schroeven.  Gebruikt de plaatser de door u voorgeschreven A4 roestvaststalen elementen of is het een gechromeerd staal of is het electolytisch verzinkt ?  De kans dat u er niks van merkt bij voorlopige oplevering is groot.  De kans dat u er na enkele maanden of jaren de haren van uit het hoofd trekt des te groter.

De kwaliteit van conservering, van verankeringselementen, moeren, … kan eenvoudig gecontroleerd worden.  Het vergt een kleine investering in kwaliteit en het vermijdt eindeloze discussies, expertises, rechtszaken en hieraan navenante hoogoplopende kosten.

Advies ter zake nodig ?

Inspectie op locatie of werf of bij de anodiseur/lakkerij: contacteer Chemie in Bouw bv.

Deel dit bericht via