Over Ons

You are here

Opgeleid,
gecertificeerd,
met ruime ervaring in de bouwsector.

De ideale combinatie.

Ruim 23 jaar professionele ervaring in industriele en residentiele bouw- en renovatieprojecten met focus op duurzaamheid en conservering.

Beschermen van nieuwbouw en renovatie van gebouwen en kunstwerken door diepgaande diagnose, navenante specificaties / lastenboeken en selectie van geschikte producten en systemen door deskundig advies voor bouwheer / architect / studiebureau / productfabrikanten / verzekeringsmakelaars en verzekeringen / collega experten en gerechtsexperten, kritische inspectie met als doelstelling een duurzaam resultaat.

Investeren in de diensten van CiBO bv bespaart U op termijn kapitalen.

Curriculum vitae (beknopt), Filip A. Vanhaeren  :

  • Ingenieur in de industriële chemie, 1994
  • Eur Ing #24706, 1999
  • NACE Certified Coating Inspector #7281, 2005
  • Betontechnoloog, 2006
  • Betonpatholoog, 2011
  • Laureaat van de Arbeid - Gouden Ereteken, Mentor, 2015
  • SSPC Certified Concrete Coating Inspector #67835, 2015
  • IE-NET Fellow in Gerechtelijke Expertise, 2016
  • Master in Results, 2018

Actief in deze boeiende en nooit vervelende bouwchemische materie sinds 1995.  Samenwerker in Axa-Med bvba en SGS Coating Services (1995 - 2007), vennoot in SCICON worldwide bvba (2007-2018) en op heden zaakvoerder en uw expert bij Chemie in Bouw bv.

fullsizeoutput_ca5.jpeg

Waarom Chemie in Bouw bv ? 

Het B3-tijdperk is over en uit.  B3 ?  Inderdaad, Beton-Baksteen-Bitumen was decennia lang de ruggegraat van elke bouw- en renovatieproject.  Niet langer.  Het tijdperk van de bouwchemie is aangebroken.

Puur natuur maakt plaats voor chemie-gemodificeerd, hybride, voor kunststof allerhande.  Er is een steeds snellere evolutie in product- en systeemaanbod.  Kan het bouwteam van bouwheer, architect, studiebureau en aannemers, ... nog volgen ?  Het antwoord is eenvoudig : NEEN !  Het bouwteam heeft nood aan gespecialiseerd advies en expertise.

De situatie is zeer herkenbaar.  Voor de zoveelste keer is een technisch-commerciëel de revue gepasseerd die sprak over alweer een nieuwe evolutie of nieuw product.  Gegoochel met chemische terminologie, normen, certificaten en kant-en-klare lastenboekteksten.  Zijn parkingticket is nog niet betaald of daar is de volgende al ...  

Het moet duidelijk zijn.  Het bouwteam is aan uitbreiding toe.  Er is nood aan een nieuwe partner die het bouwteam kan begeleiden bij het maken van de juiste keuzen van principes en methoden, systemen en individuele producten met het oog op een duurzaam resultaat.

Chemie in Bouw, verkort CiBO, biedt de oplossing.

Chemie in Bouw is deze partner.  Een academische scholing in de chemie, bouwchemische specialisatie en gerelateerde opleidingen gekoppeld aan een praktische ervaring van ruim 1000 bouw- en renovatieprojecten bieden elk bouwteam een overvloed aan ontbrekende expertise.

Het uitgangspunt van elk deskundig advies is een diepgaande diagnose van de aanwezige problematiek(en).  Een diagnose moet de problematiek(en) eerst en vooral identificeren en kwalificeren en anderzijds waar mogelijk ook kwantificeren.

Een diagnose maakt het mogelijk om een lastenboek op te stellen dat focust op de aanwezige problematiek(en).  De manier van aanpak kan duidelijker beschreven worden.

Een oordeelkundige keuze van systemen en producten wordt mogelijk, nauwer afgestemd op de te behandelen problematiek(en), op de producten onderling (compatibiliteit) alsook op de belastingen die het bouwwerk ondervindt vanwege zijn aggresieve omgeving of specifieke functie.

Chemie in Bouw staat tijdens de uitvoeringfase in voor een inspectie van de werken van hoofd- en onderaannemers.  Geen werfwandeling of werftoerisme, maar een kritische en opbouwende inspectie met duurzaamheid als uiteindelijk doel.

Chemie in Bouw is eveneens erkend door gespecialiseerde verzekeringsmaatschappijen en faciliteert de communicatie tussen leden van het bouwteam en de verzekeringsmakelaar of verzekeraar.

De inspectieopdracht kan desgewenst gekoppeld worden aan een garantieverzekering, een zaakschadeverzekering die schade aan het uitgevoerde werk dekt binnen een periode van 10 jaar na voorlopige oplevering.  Dit is fundamenteel verschillend van meer gekende aansprakelijkheidsverzekeringen ABR (allle bouwplaatsrisico's), Beroeps- en Burgerlijke Aaansprakelijkheid en Decenale polis dewelke focussen op gevolgschade en niet onmiddellijk op schade aan het eigen werk.

In geval van vroegtijdige schade aan uw bouwproject biedt Chemie in Bouw deskundige expertise : een oriënterend onderzoek voor de bouwheer, een technische expertise tussen partijen, assistentie aan gerechtsexperten bij juridische geschillen.